Samsung QLED Odyssey G9 oyun monitörü tanıtıldı

Warband

Yeni Üye
Samsung QLED Odyssey G9 oyun monitörü tanıtıldı
Teknoloji üreticisi Samsung yeni QLED Odyssey G9 oyun monitörünü tanıttı. Bilgisayar oyunları oynamayı sevenlerin merakla beklediği aygıtların özellikleri ortaya çıkıyor. Samsung’un da bu alanda önde gelen markalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Yeni aygıtın en kıymetli özelliği ise 2.000 nit parlaklığa ulaşması.

Samsung Odyssey G9’un en önemli özellikleri

Odyssey G9
oyun monitörü şimdiden piyasadaki en büyük ve en sürükleyici ekranlar içinde yer alıyor. Bu oyun monitörünün en bariz özelliği parlaklık düzeyinin 2.000 nite çıkması. Ayrıyeten 49 inçlik ekran, yan yana iki QHD monitöre muadil DQHD ismi verilen uzun ve epeyce geniş QHD çözünürlüğe sahip.

HDR2000 ile daha fazla kontrastı nazaranbilirsiniz. bu biçimdece art planda saklanan düşmanlar üzere, oyununuzdaki bir sahnenin karanlık gölgelerindeki yahut parlak alanlarındaki şeyleri tanımlamanıza imkan tanıyan gölgelerde ve parlak noktalarda daha fazla detay goreceksiniz.

Karşılaştırırsak, hem Apple’ın 12.9 inç iPad Pro M1‘i tıpkı vakitte şirketin profesyonel sınıf Pro Display XDR monitörü 1.600 nitlik bir en yüksek parlaklık derecesine sahip. Fakat genel parlaklık 420 nit olarak derecelendi. Samsung Odyssey Neo G9’da HDR2000 parlaklık derecesini elde etmek için şirket, Neo QLED TV’si üzere kimi tanınan QLED televizyonlarında bulunan Quantum Matrix Teknolojisini kullanıyor.

Şirket, matristeki kuantum küçük LED’lerin, art ışığın daha yüksek çözünürlüğe ve aydınlık ile karanlık içinde daha ince ayrımlara sahip olduğunu deklare etti. Samsung, “Bu yeni jenerasyon ekran teknolojisi, yeni bir ışık kaynağı Quantum Küçük LED ile etkinleştiriliyor. Klâsik bir LED’in 1/40 yüksekliğinde olan Quantum Küçük LED, hayli daha fazla LED ile doldurulmuş inanılmaz derecede ince mikro katmanlara sahiptir.” dedi.

Şirket, bu süratle gelişen teknolojinin 2.048 karartma bölgesi ve daha uygun ışık kaynağı denetimi için geliştirilmiş 12-bit tonlama kullanan ekranda kusursuz siyahlar ve beyazlar elde ettiğini tez ediyor. Neo modeli, 1000R ekran eğriliği ve 32:9 en uzunluk oranı dahil olmak üzere bir müddetdir piyasada bulunan standart Odyssey G9’un ayırt edici özelliklerinin birçoklarını koruyor. Bu yılki model, orjinal Odyssey G9 dizaynının art yüzündeki eşsiz parlak beyaz kaplamaya da sahip.

birebir vakitte, evvelki sürüm üzere Neo sürümü de süratli tempolu oyunlar oynarken üstün manzaralar için hem AMD FreeSync Premium Pro birebir vakitte Nvidia G-Sync teknolojilerini destekliyor. Panel, Display Port 1.4 ve yeni HDMI 2.1 standardını destekleyerek konsollarla ve PC oyunlarıyla kullanıma uygun hale getiriyor.