canvade
Yeni Üye
Şeftali Aromalı, Şeftali Muhallebili, Şeftali Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeftali suyu
- Aldığı kadar un
- Yarım çay kaşığı ucu ile karbonat
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucu ile fazlaca az kırmızı lohusa şerbet boyası
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı toz zerdaçal
- 1 çay bardağı su
- Ben gül yaprağı kullandım öteki yapraklarda olur
- 7-8 adet pirinç patlaklı çikolata
- 1 küçük kase toz şeker
- 1,5 su bardağı şeftali suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba tereyağı şekeri koyalım karıştıralım daha sonra daha sonra yumurtayı sıvı yağı ekleyelim karıştıralm unu azar azar ekleyelim şeftali suyu dökelim.
- Karbonatı serpelim daha sonra yoğuralım ele yapışmayan katı olmayan bir hamur elde edelim.
- 3,5 ve 4 su bardağı ortası un gidiyor kıvamına göre ayarlayalım öteki tarafta ortası için olan muhallebi materyalleri bir tencerede kıvam alana kadar pişirelim.
- Soğuması için bir tabağa alalalım dinlenen hamurdan cevizden az büyük modüller koparalım yuvarlayalım.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim kurabiyeleri dizelim evvelde ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk denetim ederek pişirelim.
- 10 dk soğuduktan daha sonra ortalarını çay kaşığı yahut bıçak ile biraz oyalım.
- Kurabiyenin bir tarafına muhallebiden sürelim çikolatayı koyalım öbür tarafa da muhallebiden sürelim üzerine kapatalım yani ikiz kurabiye oluyor bu türlü bittikten daha sonra kurabiyeye fırça ile evvel su ile karıştırılmış serbet boyasından sürelim diğer fırça ile zerdeçallıdan kurabiyenin öbür tarafına sürelim tozşekere bulayalım tabağa dizelim.
- 10 dk buzdolabında soğumaya bırakalım daha sonra yaprakları üzerine takalım servis tabağına alalalım afiyet olsun.