Skandal “Noel partisi videosu” gündemden düşmüyor… Johnson’ın danışmanı Stratton istifa etti

EdisonAbi

Yeni Üye
Skandal “Noel partisi videosu” gündemden düşmüyor… Johnson’ın danışmanı Stratton istifa etti
İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın danışmanlarından Allegra Stratton, geçtiğimiz yıl yasak bulunmasına karşın Başbakanlık’ta düzenlenen Noel partisiyle ilgili latife yaptığı anların yer aldığı görüntünün ortaya çıkmasının akabinde istifa etti.

İngiltere’yi sarsan “Noel partisi videosu” istifa getirdi. Geçtiğimiz yıl İngiltere’de uygulanan Kovid-19 kısıtlamaları sırasında hükümetin tedbirlerini küçümseyici latifeler yapan ve Başbakanlıkta nazaranvli isimlerin Noel partisine katıldığını söyleyen Başbakan Boris Johnson’ın danışmanı Allegra Stratton, nazaranvinden istifa etti.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında, ülkede önemli kısıtlamaların uygulandığı devirde çekildiği ortaya çıkan bir görüntüde Başbakan Johnson’ın danışmanları olarak Noel partisine katıldıklarını söyleyen Stratton, görüntünün ortaya çıkmasından yaklaşık 20 saat daha sonra istifa etti.

“HAYATIM BOYUNCA KULLANDIĞIM BU KELAMLAR İÇİN PİŞMANLIK DUYACAĞIM”

İngiltere basınına sızan imajlarda Stratton’un, Kovid-19 kısıtlamaları hakkında latife yaptığı ve danışmanların “peynir ve şarap” eşliğinde Noel partisine katıldığını söylemiş olduği görüldü. Basına sızan manzaralar hakkında açıklamada bulunan Stratton, yaptığı latife için “oldukca üzgün olduğunu” söylemiş oldu.

Parti skandalı bu biçimde protesto edildi

Stratton, “İngiliz halkı Kovid-19’a karşı savaşta fazlaca büyük fedakarlıklar yaptı. Basına sızan görüntüdeki yorumlarımın dikkati öbür tarafa çekmesinden korkuyorum. söylemiş olduklerim, insanların uymak için her şeyi yaptıkları kuralları hafifçee alıyor üzere görünüyor lakin maksadım asla bu değildi” dedi.

Stratton, “İnsanların hissettiği öfke ve hayal kırıklığını anlıyorum. ömrüm boyunca kullandığım bu kelamlar için pişmanlık duyacağım” diyerek kamuoyundan özür diledi. Stratton, “Sevdiklerini kaybeden, kendini herkesten izole eden ve işleriyle çaba eden hepinizden özür diliyorum ve bu niçinle bugün istifamı sundum” tabirlerini kullandı.

Allegra Stratton, istifa açıklamasını ağlayarak yaptı

Stratton, hükümette çalışmanın “muazzam bir ayrıcalık” olduğunu ve bu süreçte halk için gerçek olanı yapmaya çalıştığını söylemiş oldu. Bu yıl Kasım ayında gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Konferansında (COP26) hükümet sözcülüğü bakılırsavini üstüne alan Stratton, bu misyondan gurur duyduğunu da belirtti.

JOHNSON DA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Görüntünün ortaya çıkmasından daha sonra Başbakan Johnson, özür dileyerek kuralları ihlal eden herkese disiplin cezası uygulanacağını söylemiş oldu. Downing Street’teki Başbakanlık Ofisinde “her zaman” Kovid-19 kurallarına uyulduğunu söyleyen Johnson, bir partinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Skandala yol açan yılbaşı partisinin gerçekleştirildiği tarihlerde hükümet, yılbaşı partisi yapılmaması ve gerekli olmadıkça iki yahut daha fazla kişinin kapalı alanda durmasını yasaklamıştı.