Son dakika haberi: Putin Rus halkının karşısında! Dünya bu açıklamaları canlı dinliyor

EdisonAbi

Yeni Üye
Son dakika haberi: Putin Rus halkının karşısında! Dünya bu açıklamaları canlı dinliyor
Rusya Devlet Lideri Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan lakin geçen yıl koronavirüs sebebiyle düzenlenmeyen “Vladimir Putin’le Direkt Hat” programının 18.’sini gerçekleştirerek halkın yönelttiği soruları yanıtlıyor. Rus halkının büyük ilgili gösterdiği programda 1.5 milyon kişi önderlerine sorularını yöneltirken dünya haber ajansları bu kritik açıklamaları son dakika ibaresiyle cümle cümle duyuruyor.

Tüm dünyanın gözleri geçtiğimiz hafta Karadeniz’de yaşanan krize çevrilmiş Rusya, İngiliz savaş gemisine ikaz ateşi açmıştı. Olay dünya basınına ‘Karadeniz’de restleşme!’ manşetiyle yansırken iki ülke peş peşe açıklamalar yapmış, husus bu açıklamalarla yatıştırılmaya çalışılmıştı. Rusya Devlet Lideri Putin kendisine bu hususta yöneltilen sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

“İNGİLTERE BİZİ ÖLÇMEK İSTEDİ”

Putin, İngiliz HMS Defender savaş gemisinin Kırım yakınlarında kendi karasularına girmesini ‘Rus güçlerini yakından ve ayrıntılı biçimde görmek istediler’ kelamlarıyla anlatırken ‘Bizim buna ne reaksiyon vereceğimizi tartmak istediler.’ karşılığıyla olaya apayrı bir boyut getirdi.

Karadeniz sularının ısınmasına sebep olan olaydan daha sonra Rusya İngiltere’nin Moskova büyükelçisini çağırmıştı. Putin olayı ‘normal olarak provokasyon içeren bir davranış. Bunu niye yaptılar ve ellerine ne geçti? Bu yalnızca İngilizlerin işi değil, hadisede ABD’nin de parmağı olduğunu düşünüyorum çünkü bu olay yaşandığında bununla birlikte Yunanistan’daki NATO birliklerinden bir hava aracı da havalandı. Bunun bizim karasularımızda yapılan bu biçimdesi bir provokasyona karşılığımız merak edildiği için yapıldığını düşünüyorum. Bana da kimi bilgiler ulaştı…’ kelamlarıyla anlattı.

FLAŞ UKRAYNA KELAMLARI

Rusya’nın Kırım ilhakı yüzünden sorun yaşadığı ve geçtiğimiz aylarda hudut bölgesinde çatışmalar yaşadığı komşusu Ukrayna ile ilgili sorulara da flaş karşılıklar veren Putin Ukrayna’yı düşman olarak görmediğini söylerken ‘Ruslar ve Ukraynalıları tek miller üzere görüyorum, onlar bizim düşmanımı değil. Lakin Ukrayna idaresi bize düşmanlık ediyor. Ukrayna ve Rusya’yla ilgili sıkıntılar hiç bir vakit Moskova ya da Kiev’de görüşülmüyor. Bu adresler ya Washington ya Paris ya da Berlin oluyor.’ dedi ve Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelensky’nin Ukrayna’yı öbür ülkelerin denetimine bıraktığını söz etti ve ilerleyen periyotta kendisiyle görüşme yapabileceğini belirtti. Lakin Putin bu görüşmeye de şerh koyarak ‘Görüşmek isterim lakin ne görüşeceğimizi düşünüyorum ve hala bir yanıt bulamadım.’ tabirini kullandı.

YAPTIRDIĞI AŞIYI BİRİNCİ SEFER AÇIKLADI!

Putin, en hayli merak edilen ve tüm dünya tarafınca yanıtı beklenen soruya da aylar daha sonra karşılık vererek Kovid-19’a karşı Rusya’nın ürettiği Sputnik V aşısını yaptırdığını da bu soru-cevap programında birinci sefer açıklamış oldu. Putin aşı sorusuna şu karşılığı verdi: “Gereken en uzun biçimde bu hastalıktan korunmam gerekiyordu. Ben de bu yüzden Sputnik V aşısını tercih ettim. Sonuçta Rus ordusundaki askerler bu aşıyla aşılanıyor. Ve ben de bildiğiniz üzere onların başkomutanıyım ve onlarla birebir aşıyı olmalıydım…”

Putin aşıdan daha sonrasını da şöyleki aktardı: “İlk dozdan daha sonra hiç bir şey hissetmedim. Aşıdan 4 saat daha sonra ise aşı yapılan bölgede yavaşça bir hassasiyet oluştu. İkinci dozu gün ortasında yaptırmıştım. Bu sefer de ateşim gece yarısı 37.2 dereceye yükseldi, uyudum ve sabah uyandığımda ateşim 36.6 idi. Hepsi bu kadar.”

Putin, Rusya’da çok yavaş seyreden aşılama kampanyası ve halkın aşı yaptırmaktan kaçınması konusunda ise ‘Zorunlu aşıya karşıyım. Bu görüşüm hala sabittir’ yanıtını verdi.