Sony, bağımsız geliştiricilerin gönlünü almak istiyor!

Warband

Yeni Üye
Sony, bağımsız geliştiricilerin gönlünü almak istiyor!
Sony, bağımsız oyun geliştiricilerinin şikayetlerini ciddiye almaya başladı. Geçtiğimiz yaz ortaya çıkan olumsuz durumlar niçiniyle tenkit odağı haline gelen şirket, yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere bakılırsa teknoloji devi, yapımcılarla olan alakasını düzelterek işe başlamak istiyor.

PlayStation için bağımsız oyunlara daha fazla imkan vermek isteyen Sony, görünüşe bakılırsa irtibata geçmeye başlamış. Hatta şirketin konuştuğu firmalardan birinden de birinci açıklama geldi.

Sony, bağımsız geliştiricilerle görüşmeye başladı

Son periyotlarda artışa geçen bağımsız oyun sanayisi, oyuncuların da ilgisini çekiyor. Evvelce PC yüklü yapıtları gördüğümüz piyasa, birebir zamandağişen teknolojinin gelişmesi, tıpkı vakitte para girişinin artmasıyla, farklı platformlara uğrayabiliyor. Lakin bağımsız oyun geliştiricilerine bakılırsa bu durumun en düşünce yarattığı yer, PlayStation. Çünkü stüdyolar, büyük çaplı oyunlarla tıpkı derecede değerlendirilmelerini haksızlık olarak karşılamakta. Meselelerin Sony cephesinden de cevapsız kalması, tansiyonu arttırmıştı.

Son paylaşılan bilgilere nazaran Sony, geri adım atarak süreci hızlandırmaya başlamış. Hatta şirketin kimi stüdyoları arayarak yeni planlardan bahsetmiş olduğu de öğrenildi. İşbirliğini arttırmaya çalıştığı öğrenilen şirket, mevcut bağlantı siyasetini da değiştiriyor. Basına konuşan Akupara Games‘in CEO‘su David Logan, gelişmelerden pek umutlu olduklarını aktardı.

Şikayetlerin gayesine ulaştığını aktaran yönetici, daha şeffaf bir periyoda başladıklarını belirtti. Evvelce 9 ay boyunca sıkıntılarına cevap alamadıklarını belirten Logan, artık en geç 48 saat içerisinde sıkıntılarına tahlil bulduklarını deklare etti. Firmanın cevap verme stilinde da değişiklik olduğunu aktaran CEO, geri dönüş maillerinin, daha fazla kaynakla donatıldığını söylemiş oldu.

Bilhassa Sony cephesinin, bu stil bir adım atması, dalda de olumlu karşılandı. Hali hazırda kaliteli üretim yarışında Xbox ile ağır rekabet içerisinde olan teknoloji devi, PlayStation bünyesindeki seçenek sayısını da arttırmak istiyor. Çünkü Game Pass sistemi ile geri planda kalan Sony, artan bağımsız imal popülaritesini kıymetli ölçüde eline almak istiyor. Bakalım şirket bu amaçlarına ulaşabilecek mi? Bekleyip goreceğiz.

Sizler Sony‘nin ataklarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce şirket, konsol yarışı için mi bu biçimde bir adım attı? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.