Sturbucks Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Sturbucks Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı isteğe bakılırsa ceviz – fındık – fıstık (ben fıstık kullandım)
  • 2-3 su bardağı un (2 bardaktan daha sonrasını denetimli dökün)
Sturbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yumurta sarısını ve tereyağı yoğurun.
  2. çabucak sonrasında yoğurmaya devam ederken sırasıyla pudra şekerini ,suyu ,tarçını ,kabartma tozunu ve vanilyayı ek edin.
  3. Karışıma unu denetimli bir biçimde ekleyin ve yoğurup kurabiye hamuru kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Kıvamına gelen hamura damla çikolatayı ve ceviz, fındık yahut fıstığı hangisini kullandıysanız onu ek edin bu gereçleri hamura yedirin.
  5. Streç sineması masaya serin ve üzerine hamurdan istediğiniz ölçüde alıp rulo biçimine getirin.
  6. Tüm hamuru rulo formuna getirdikten daha sonra buzlukta yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  7. Buzluktan hamuru çıkarıp 1’er parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 160 derece de 25-30 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Not 1 : pişme mühleti fırınlıdan fırınlıya farklılık gösterebilir o yüzden 20 dk ‘dan daha sonra sık sık denetim etmeyi unutmayın.

Not 2 : rulo yapıp buzlukta beklettiğiniz hamurlardan bir kısmını buzlukta sonrasındasında kullanmak için de bırakabilirsiniz. İstediğiniz vakit buzluktan çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz.

Not 3 : ben buzluğa atmak için burda yazdığım ölçülerin 2 katını kullandım. Bu sefer pişmiş halini derin dondurucuda saklamayı deneyeceğim. ????.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

Sturbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı