canvade
Yeni Üye
Sturbucks Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Not 2 : rulo yapıp buzlukta beklettiğiniz hamurlardan bir kısmını buzlukta sonrasındasında kullanmak için de bırakabilirsiniz. İstediğiniz vakit buzluktan çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz.
Not 3 : ben buzluğa atmak için burda yazdığım ölçülerin 2 katını kullandım. Bu sefer pişmiş halini derin dondurucuda saklamayı deneyeceğim. ????.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Sturbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı isteğe bakılırsa ceviz – fındık – fıstık (ben fıstık kullandım)
- 2-3 su bardağı un (2 bardaktan daha sonrasını denetimli dökün)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarısını ve tereyağı yoğurun.
- çabucak sonrasında yoğurmaya devam ederken sırasıyla pudra şekerini ,suyu ,tarçını ,kabartma tozunu ve vanilyayı ek edin.
- Karışıma unu denetimli bir biçimde ekleyin ve yoğurup kurabiye hamuru kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Kıvamına gelen hamura damla çikolatayı ve ceviz, fındık yahut fıstığı hangisini kullandıysanız onu ek edin bu gereçleri hamura yedirin.
- Streç sineması masaya serin ve üzerine hamurdan istediğiniz ölçüde alıp rulo biçimine getirin.
- Tüm hamuru rulo formuna getirdikten daha sonra buzlukta yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Buzluktan hamuru çıkarıp 1’er parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 160 derece de 25-30 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Not 2 : rulo yapıp buzlukta beklettiğiniz hamurlardan bir kısmını buzlukta sonrasındasında kullanmak için de bırakabilirsiniz. İstediğiniz vakit buzluktan çıkarıp dilimleyip pişirebilirsiniz.
Not 3 : ben buzluğa atmak için burda yazdığım ölçülerin 2 katını kullandım. Bu sefer pişmiş halini derin dondurucuda saklamayı deneyeceğim. ????.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Sturbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı