Teremyağlı Ağızda Dağılan Salçalı Baharatlı Tuzlular (Hazır Pizza Krakerin Aynısı)

canvade

Yeni Üye
Teremyağlı Ağızda Dağılan Salçalı Baharatlı Tuzlular (Hazır Pizza Krakerin Aynısı) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket teremyağ (oda ısısında)
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta(sarısı içine beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı sirke(elma üzüm farketmez)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2.5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 Türk kahve fincanı çörek otu
  • 5 yemek kaşığı siyah haşhaş
  • 2 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru zahter(bir tıp baharat koşul değil)
  • 1 çay kaşığı nane
  • Aldığı kadar un(ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Yüzü için;

• Ayrılan yumurta beyazı
Teremyağlı Ağızda Dağılan Salçalı Baharatlı Tuzlular (Hazır Pizza Krakerin Aynısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yoğurma kabımıza un hariç tüm materyalleri ekleyelim ve karıştıralım.
  2. hemen sonrasında azar azar denetimli biçimde un eklemesi yapalım ve yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzdan bezeler yapıp iki yağlı kağıt içinde epeyce ince ve kalın olmayacak biçimde açalım ve ister yuvarlak ister kare olacak biçimde keselim ben yuvarlak aparat kullandım.
  4. Yuvarlak biçimde tepsiye dizdikten daha sonra üstüne yumurta beyazını çırpıp sürüp çatal ile her yerine batırarak hal verdim.
  5. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve yüzüne yumurta beyazını sürüp 170 derecede fanlı orta kısımda denetimli biçimde pişirelim (her fırının pişirme müddeti farklıdır) soğuduktan daha sonra servis edelim.
  6. Ben yarısının bir kısmına ortasına krem peynir sürüp birbirine yapıştırdım.
Teremyağlı Ağızda Dağılan Salçalı Baharatlı Tuzlular (Hazır Pizza Krakerin Aynısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı