canvade
Yeni Üye
Tospik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 tane yumurta
- 125 gram paket yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tane vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
- Damla çikolata (Gözler için)
- 15-20 adet ıspanak
- 1 tane vanilya
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alalım uygunca yoğuralım unu denetimli bir biçimde dökelim yoğuralım ben 4 şu bardağı kullandım ancak sizin hamurunuz daha az alabilir yahut epeyce alabilir kulak göğsü kıvamında olacak hamuru biraz bekletelim.
- Öteki tarafta ıspanakları güzelce yıkayalım az bir suda yumuşayana kadar haşlayalım suyunu süzelim üzerine zeytin yağını vanilyayı ekleyelim pürüzsüz olana kadar blandırdan geçirelim.
- daha sonra hamuru ikiye bölelim biri büyük olacak büyük olan hamura ıspanağı ekleyelim yoğuralım 3 yemek kaşığı un ekleyelim bilirsiniz ıspanağı yeterlice yedirelim 20 dakik kadar yoğuralım.
- daha sonra ayaklar için beyaz hamuru yuvarlak uzun yapalım 4 tane eşit modül keselim 1 tanede basını yapalım küçük modül alalım yuvarlayalım yavaşça uzun yapalım.
- Öteki ucuna iki parmağımızla yavaşça bastıralım yeşil hamurdan yuvarlak yatsı yapalım ayakları ve başı birleştirelim yuvarlak yeşil hamuru üstüne koyalım kare formunu verelim gözlerinide yapalım (Ayrıntılı fotoğraf paylaştım oradan bakabilirsiniz)
- 200 derecede 15 dakika kadar pişirelim siz fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz piştiğinde soğumaya bırakalım afiyet olsun