Tospik Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Tospik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 1 tane yumurta
  • 125 gram paket yağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un
  • Damla çikolata (Gözler için)
Yeşil renk için:

• 15-20 adet ıspanak
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
Tospik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alalım uygunca yoğuralım unu denetimli bir biçimde dökelim yoğuralım ben 4 şu bardağı kullandım ancak sizin hamurunuz daha az alabilir yahut epeyce alabilir kulak göğsü kıvamında olacak hamuru biraz bekletelim.
  2. Öteki tarafta ıspanakları güzelce yıkayalım az bir suda yumuşayana kadar haşlayalım suyunu süzelim üzerine zeytin yağını vanilyayı ekleyelim pürüzsüz olana kadar blandırdan geçirelim.
  3. daha sonra hamuru ikiye bölelim biri büyük olacak büyük olan hamura ıspanağı ekleyelim yoğuralım 3 yemek kaşığı un ekleyelim bilirsiniz ıspanağı yeterlice yedirelim 20 dakik kadar yoğuralım.
  4. daha sonra ayaklar için beyaz hamuru yuvarlak uzun yapalım 4 tane eşit modül keselim 1 tanede basını yapalım küçük modül alalım yuvarlayalım yavaşça uzun yapalım.
  5. Öteki ucuna iki parmağımızla yavaşça bastıralım yeşil hamurdan yuvarlak yatsı yapalım ayakları ve başı birleştirelim yuvarlak yeşil hamuru üstüne koyalım kare formunu verelim gözlerinide yapalım (Ayrıntılı fotoğraf paylaştım oradan bakabilirsiniz)
  6. 200 derecede 15 dakika kadar pişirelim siz fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz piştiğinde soğumaya bırakalım afiyet olsun
    ❤
Tospik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı