Ukrayna'ya açık talepler

BOTR

Yeni Üye
Kendini fatih olarak görmüyor

Ukrayna üzerinden Trump: “Bize bir şeyler vermeni istiyorum”

23.02.2025 – 08:48Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 080472218

Resmi büyütmek

CPAC Konferansı'nda Donald Trump: Ukrayna'ya karşı ateş etmeye devam ediyor. (Kaynak: CNP /MediaPunch /Imageo üzerinden ImaGo /Samuel Corum /Pool)

Donald Trump sadece ABD'nin Ukrayna'ya yardımını durdurmak değil, aynı zamanda geri almak istiyor. CPAC konferansında, Kiev'den daha önce ödenen milyarlarca için kasa isteyeceğini açıkladı.

Donald Trump, Muhafazakar Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nı (CPAC) Joe Biden tarafından verilen ABD AID'lerini geri almak için duyurdu. “Başkan Selenskyj ile müzakere ediyorum. Başkan Putin ile müzakere ediyorum. Parayı geri almaya veya güvence altına almaya çalışıyorum,” dedi Trump takipçilerinin önünde.

Amerikan mali yardımı için bir dikkate alınması çağrısında bulundu: “Bize uyguladığımız tüm para için bir şeyler vermenizi istiyorum. Nadir toprak ve petrol, alabileceğimiz her şeyi istiyoruz.” ABD'nin karşılık gelen bir tazminat almadan parayı ödemesi adil değildi.

Trump, yardımın geri ödenmesi talebine ek olarak, Ukrayna liderliğinin keskin bir eleştirisini de dile getirdi. Son birkaç hafta içinde Selenskyj'i “seçimsiz diktatör” olarak nitelendirmiş ve savaşın patlak vermesi için onu suçlamıştı. Buna ek olarak, uzun zamandır ilk kez Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile telefondaydı ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu Rus hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere – Ukrayna veya Batı müttefikinin katılımı olmadan gönderdi. BM'de ABD hükümeti, Rusya'nın Ukrayna Savaşı'nda saldırgan olarak adlandırılmadığı Trump altında bir karar verdi.