Unsuz Yağsız Yalnızca 3 Gereç İle Yapılan Coco Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Unsuz Yağsız Yalnızca 3 Gereç İle Yapılan Coco Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Antep fıstığı (üzerini süslemek için)
Unsuz Yağsız Yalnızca 3 Gereç İle Yapılan Coco Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle 3 adet yumurtayı sarısını beyazından ayırıp,beyazını çırpma kasemize alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. 1 su bardağı şekerimizi üç kademede ekliycez. Öncelikle üçte birini ek ediyoruz.
  3. ondan sonrasında öteki kısmını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kalan şekerimizi de ekleyip yaklaşık 4 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Macun kıvamında bir karışım elde edicez.
  5. Son olarak vanilyamızı da ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  6. Vanilya eklemeseniz de olur lakin ben aromasını ve tadını sevdiğim için ekledim.
  7. Kıvama geldikten daha sonra 1 su bardağı hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Ben toplamda 4 su bardağı hindistan cevizi ek ettim,yedire yedire. Zira kullanacağımız yumurta oranına nazaran hindistan cevizi oranı değişebilir.
  9. Daha güzel ölçü verebilmek ismine kademe kademe ekledim. Sizde lütfen denetimli bir biçimde ekleyin. Ne sert bir kıvamı olsun ne de epeyce cıvık bir kıvamı olsun.
  10. 3 bardak hindistan cevizi ekledikten daha sonra 4. Bardağı eklerken yavaş yavaş eklemeniz gerekiyor. Kurabiye harcımız hazır.
  11. Üzerine streç sinemayla kapatıp buzdolabının buzluk kısmında 10 dakika kadar bekletin.
  12. Akabinde çıkartıp minik toplar elde edip yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. (üzerini ben antep fıstığı ile süsledim) sizler dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
  13. 150 derecelik fırında alt üst ayarında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Unsuz Yağsız Yalnızca 3 Materyal İle Yapılan Coco Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı