Yemek randevusuna gitti, mahsur kaldı… Çinli bayan toplumsal medyada viral oldu!

EdisonAbi

Yeni Üye
Yemek randevusuna gitti, mahsur kaldı… Çinli bayan toplumsal medyada viral oldu!
Kovid-19’un birinci kez Wuhan’da görülmesi niçiniyle ‘virüsün sıfır noktası’ olarak anılan Çin ‘Sıfır Kovid Siyaseti’nden vaz geçmemekte kararlı.

Kovid-19 olaylarında önemli bir artış yaşanan ülkede, geçtiğimiz ay da 13 milyon nüfusa sahip Xi’an kenti ve 1.1 milyon nüfuslu Yuzhou kenti karantinaya alınmış, kısıtlamalar sertleştirilmişti.

Çin’deki üçüncü bir kentin daha kilitlenme sonucu ile ülkedeki karantina altındaki kişi sayısı 20 milyonu buldu.

Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 olay tespit edilirken 4 bin 636 can kaybı bildirildi.

Ülkede uygulanan sıkı kapanma siyasetleri ise vatandaşların istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalmasına ve büyük meseleler yaşamasına niye oluyor. Bunun son örneklerinden biri ise toplumsal medyaya yansıyınca bir anda viral oldu ve sayısız kişi tarafınca paylaşıldı.

Soyadı Wang olarak açıklanan bayan randevulaştığı ve konutuna yemeğe gittiği bir adamın konutunda mahsur kalışıyla ilgili günlük formunda çektiği görüntüleri toplumsal medyadan paylaşmaya başlayınca adeta bir gecede şöhret oldu.

Geçen hafta sonu Henan eyaletinin başkenti Çengçou kentinde akşam yemeği için randevulaştığı flörtünün meskenine giden bahtsız bayan bölgede ortaya çıkan koronavirüs hadiseleri niçiniyle kentte karantina ilan edilmesiyle birlikte yemek yediği o konutta mahsur kaldı.

Çin medyasına yaptığı açıklamaya bakılırsa, Çengçou kentine bir haftalık bir seyahat planlayan Wang, o mühlet boyunca kentte yaşayan ve daha önce yazıştığı mümkün sevgili adayları olan talipleriyle tanışmayı planlamıştı.

Bu tuhaf tecrübesini toplumsal medyadaki takipçileriyle paylaşmaya başlayan bayan “Yaşım ilerliyor. Ailem bana uygun gördükleri 10 taliple tanışmamı istedi. Beşinci adayla randevumda adam âlâ yemek pişirdiğini söyleyerek beni meskenine yemeğe davet etti.” açıklamasını yaptı.

Mahsur kaldığı konuttaki karantina ömründen kesitler paylaştığı görüntüleri toplumsal medya hesabından yayınlayan bayan ülke çapında şöhrete kavuştu. Görüntülerde adamın bayana yemek pişirdiği, konut işleri yaptığı ve Wang uyurken laptop’unda çalıştığı görülüyor.

Wang görüntülerden birinde “Bir vitrin modeli kadar sessiz fakat başka özelliklerinden pek mutluyum. Yemekleri de dediği kadar yeterli değil; orta karar. lakin buna karşın benim için yemek yapmaya ve çabalamaya devam ediyor ve bence bu hayli hoş.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Wang durumundan epey şikayetçi gözükmese de bu uzun karantina süreci ikilinin içinde romantik hisler başlatmamış üzere görünüyor.

Wang’ın yaşadıkları bir epey Çinlinin başına gelmiş olsa da bayan tecrübelerini görüntüler halinde günlük üzere paylaşınca bir anda toplumsal medyada viral haline geldi. Kanının görüntüleri her seferinde en az 5 milyon kişi tarafınca izlendi ve paylaşıldı.

Fakat Wang’a şöhret getiren görüntüler flörtü için bir utanç kaynağı haline geldi. Daima telefonlar almaya başlayan adamın güç duruma düştüğünü fark eden bayan görüntülerin bir kısmını kaldırdı.

Wang, son paylaşımında “Bana gösterdiğiniz ilgi için fazlaca teşekkür ediyorum. Umarım bu karantina kısa müddette biter ve tüm bekar bayan arkadaşlarım kendilerine münasip kısmetler bulur.” dileğini lisana getirdi.