canvade
Yeni Üye
Yumuşacık ve Şahane Lezzette Alman Kek Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Not:????bardak ölçüsü 200 ml. ????ben 36 adet kurabiye elde ettim. ????karanfil tozu ve anason tozunu bulamazsanız meskende kendiniz de öğütebilirsiniz.
Yumuşacık ve Şahane Lezzette Alman Kek Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik esmer şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı yeterlice öğütülmüş fındık içi
- 1 su bardağı yeterlice öğütülmüş badem içi
- 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Birer çay kaşığı karanfil tozu ve anason tozu
- Yarımşar çay kaşığı zencefil tozu, kakule tozu, muskat tozu, yeni bahar
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kişniş tozu
- 3 çay kaşığı tarçın
- 200 gram bitter çikolata
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilya şekerini mikser kabında 2-3 dk. Köpürene kadar çırpın.
- Tüm malzemeyi katın ve kaşıkla güzelce karıştırarak yapışkan bir kıvam elde edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, kaşıkla hamurdan ceviz boyutundan biraz daha büyük kesimler alın ve biraz aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Koyduğunuz kesimleri elinizle yuvarlayın.
- Suyla parmaklarınızı ıslatarak üstüne hafifçeçe bastırarak yayın ve yuvarlak hale getirin.
- Evvelden ısıtılmış 160° fırında, alt üst ayarda yaklaşık 13- 14 dakika pişirin.
- Pudra şekerli sosu içinudra şekeri ve suyu başka bir kapta karıştırın ve kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken, bir fırça sayesinde, üzerlerine sürün.
- Çikolatalı sosu için: çikolatayı küçük modüllere bölün ve benmari metodu eritin.
- Çikolata eriyince pişen kurabiyelerin üst yüzünü çikolataya batırın ve soğumaya bırakın.
Not:????bardak ölçüsü 200 ml. ????ben 36 adet kurabiye elde ettim. ????karanfil tozu ve anason tozunu bulamazsanız meskende kendiniz de öğütebilirsiniz.
Yumuşacık ve Şahane Lezzette Alman Kek Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı