Zahterli Kurabiye

canvade

Yeni Üye
Zahterli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 100 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 1 adet yumurta (Akı hamura sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz zahter
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3,5-4 su bardağı un (240 ml bardak)
Zahterli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Tüm gereçleri derin bir kaba alın ve unu eklemedilk evvel harcı güzelce bulamaç üzere karıştırın.
  2. Bu ortada ben tereyağı ve zeytinyağı tercih ediyorum ancak siz bunların yerine margarin ve sıvı yağ kullanabilirsiniz.
  3. Unu eklerken elerseniz daha yeterli sonuç verir ancak vaktiniz yoksa elemeseniz de olur ????????
    ‼
    Dikkatli olmanız gereken şey; unu bardak bardak yedirin. Benim harca 3,5 bardak yetti. Son bardağı lütfen denetimli ekleyin. Sert bir hamur olmamalı
    ‼
    .
  4. Hamurun üstünü kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. daha sonrasında çubuk yapıp, etrafında sarıp, yuvarlayın
    ‼
    görsellerde yapılışı var.
  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Benim fırında 25 dakika yetiyor. Siz kendi fırın ayarınıza nazaran hareket edin lütfen ???????????? Çay yahut süt yahut kahve ile şahane bir ikramlık ????????????afiyet olsun ????????????????
Not
‼
Bu ölçüden ufak kurabiye taparsanız iki tepsi çıkabiliyor. Ben bir tepsi yapıp artan hamuru poşetleyip buzluğa atıyorum. daha sonradan kullanabilirsiniz.

Soğuduktan daha sonra hava almayan kaba alın haftalarca taptaze buzdolabında koruma edebilirsiniz.

Zahterli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı