Zelenskyj: Leoparları bırakın!

BOTR

Yeni Üye
Ukrayna Leopard tankları istiyor. ABD, Ukrayna’ya 90 Stryker ve 59 Bradley piyade savaş aracı ve diğer mühimmatı gönderiyor. Genel Bakış.

Batılı Müttefiklerin Rheinland-Palatinate’deki Ramstein’da bir toplantısı bu Cuma uluslararası alanda – ama her şeyden önce Ukrayna’da – merakla bekleniyor. Odak noktası, Almanya’nın oraya muharebe tankları teslim etmeyi kabul edip etmediği sorusu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Alman hükümetini bir kez daha Rusya’nın yaklaşık on bir ay önce saldırdığı ülkesini modern Leopard tanklarıyla desteklemeye çağırdı.

Bu arada yeni Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, toplantı öncesinde oldukça temkinli çizgide kaldı. ABD’den, Amerikan Abrams ana muharebe tanklarının teslimatının şu anda mantıklı olmadığı söylendi – ancak Almanya “egemen bir karar” alıyor. Perşembe akşamı, Washington’daki ABD Savunma Bakanlığı (yerel saat) 2,5 milyar ABD dolarına varan kapsamlı silah teslimatı duyurdu – ancak Abrams yok.

Selenskyj: “Leoparları teslim edebilir misin? Sonra teslim et!”

Perşembe akşamı yayınlanan bir ARD röportajında Selenskyj, Almanya’nın ana muharebe tanklarının olası teslimatları söz konusu olduğunda tereddütlü tutumunu sert bir şekilde eleştirdi. “Siz yetişkin insanlarsınız. Altı ay boyunca böyle konuşabilirsiniz ama burada insanlar ölüyor – her gün.” Sonra ekledi: “Açık bir dille: leoparları teslim edebilir misin, edemez misin? Öyleyse teslim et!”

Zelenskyj, “Birisi endişelenirse saldırmayacağız” dedi. “Bu leoparlar Rusya’dan geçmeyecek. Kendimizi savunacağız.” Aynı zamanda, halihazırda yapılan askeri yardımlarla ilgili olarak da, “Minnettarız. Almanya’ya minnettar olduğumuzu herkesin duymasını istiyorum.”

ABD, Ukrayna’ya milyarlarca dolarlık askeri yardım sözü verdi

Ramstein toplantısından kısa bir süre önce, ABD hükümeti Ukrayna’ya milyarlarca dolarlık askeri yardımda bulunacağını duyurdu. Pentagon Perşembe akşamı (yerel saatle) kapsamlı silah teslimatlarının bir listesini yayınladı. Paket, diğer şeylerin yanı sıra 59 Bradley piyade savaş aracı ve ilk kez 90 Stryker tekerlekli piyade savaş aracı içeriyor, ancak Abrams ana muharebe tankı içermiyor. Bugüne kadar türünün en büyük ikinci tek paketidir.

Bakanlığa göre, Amerikan Abrams ana muharebe tanklarının teslimi şu anda bir anlam ifade etmiyor. Pentagon sözcüsü Sabrina Singh Perşembe günü yaptığı açıklamada, Abrams’ın Leopard 2 veya Challenger 2 ana muharebe tanklarından farklı yakıt gerektirdiğini ve bakımının pahalı olduğunu söyledi. Abrams, Şansölye Olaf Scholz’un ABD ana muharebe tankının teslimini, Alman ana muharebe tanklarının olası bir sevkıyatı için bir koşul haline getirdiği bildirildikten sonra tartışılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı’na göre, yeni paketle ABD, Başkan Joe Biden yönetiminin başlangıcından bu yana Ukrayna’ya 27,4 milyar dolardan fazla askeri yardım sağladı veya taahhüt etti, bunun 26,7 milyar dolarından fazlası Rus savaşının başlamasından bu yana Şubat ayının sonunda saldırganlık.

ABD Ordusu Stryker tekerlekli tankları Grafenwöhr askeri eğitim alanına park edilmiş durumda: ABD, Ukrayna'ya 90 araç teslim ediyor.
ABD Ordusu Stryker tekerlekli tankları Grafenwöhr askeri eğitim alanına park edilmiş durumda: ABD, Ukrayna'ya 90 araç teslim ediyor.

ABD Ordusu Stryker tekerlekli tankları Grafenwöhr askeri eğitim alanına park edilmiş durumda: ABD, Ukrayna’ya 90 araç teslim ediyor. (Kaynak: Armin Weigel/dpa/dpa-resimleri)

Pistorius: ABD ve Leopard tanklarının tedariği için bağlantı yok

Federal Savunma Bakanı Pistorius, daha önce ABD’nin Abrams tipi muharebe tanklarının Ukrayna’ya teslim edilmesinin, Alman muharebe tanklarının olası sevkiyatı için bir koşul olmadığını belirtmişti: SPD’li siyasetçi, “Böyle bir bağlantıdan haberim yok” dedi. ARD “Odak Noktası”. “.

Almanya’nın ABD olmadan ana muharebe tankları tedarik edip etmeyeceği sorulduğunda Pistorius, bunun Scholz’un ABD Başkanı Joe Biden ile tartıştığı bir konu olduğunu söyledi. “Önümüzdeki birkaç gün içinde bu konuda bir karara varacağımızdan oldukça eminim. Ancak bunun nasıl görüneceğini bugün size söyleyemem.”

Cuma günü batı Ukraynalı taraftarların katıldığı Ramstein konferansında Almanya’nın diğer ülkelere Alman yapımı Leopard tankları ihraç etmesi için yeşil ışık yakıp yakmadığı sorusuna Pistorius, “Bu, önümüzdeki birkaç saat içinde veya yarın sabah netleşecek” dedi.

Gömülü içerik simge resmi

Göm