1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye (Videolu)

canvade

Yeni Üye
1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Hamurun ana gereci:

• 500 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 kg un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 paket vanilya
  • 4 adet yumurta ( Oda ısısında)
  • Alternatif yaptıklarım ( opsiyonel)
Rafaellolu için:

• 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Vanillekipferl için ( ay üzere olan):

• 3 tatlı kaşığı öğütülmüş badem
Çikolatalı için:

• 2 tatlı kaşığı kakao
  • Kuvertür çikolata ile eritip üzerine ekledim
Şeker hamurları için:

• Kırmızı ve beyaz şeker hamuru
  • Ben kalan beyaz ve kakaolu hamurdan üst üste açıp rulo yapıp kestim öylede bir çeşit çıkardım..
Marmelatlı için:

• İki yemek kaşığı kadar çilek marmelatı üzerine eritip ekledim
  • Ve çiçekli olanların ortasına:
  • Kayısı marmelatı sürdüm
1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Ayrıntılı olarak videoyada gösterdim sizlere ordan bakmanızı tavsiye ederim zira yazılım olarak atlatması sıkıntı????:

1. Hamurun materyallerinin um hariç hepsini elimle yoğurdum.
  2. Som olarak unumu azar azar ekleyip toplamında 1 kg ekledim ve tezgahta yoğurdum.
  3. 8 eşit kesime böldüm.
  4. 1 ni 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip yoğurup stretch sinemaya sardım.
  5. 2. Sini 3 tatlı kaşığı öğütülmüş badem ile yoğurdum strechledim.
  6. 3. Sünü 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile yoğurdum strechledim.
  7. Gerisini sade bırakıp strechledim.
  8. 30 dk kadar buzdolabında dinlendirdim hepsini.
  9. birinci vakit içinderda sade olanını aldım bitane, rulo yapıp modüllere ayırdım, daha sonra parmağımla içerisine çukur açıp tepsime dizdim.
  10. Pişdikten daha sonra çilek marmelatı ı ısıtıp üzerine ek ettim.
  11. daha sonra hindistan cevizli hamuru alıp rulo yaptım ve yuvarlayıp hindistan cevizine buladım onlarıda tepsiye alıp fırında 180 derecede 10-15 dk kadar pişirdim.
  12. Kakaolu hamurumuda alıp rulo yapıp modüllere ayırdım ve yuvarlayıp ortasına parmağımla çukur açtım ( ben bu hamurda azıcık ayırdım ve rüzgar gülleri için kullandım).
  13. O biçimde tepsiye dizdim ve fırına verdim 10-15 dk kadar pişirdim 180 derecede.
  14. Soğuduktan daha sonra üzerine kuvertür eritip döktüm ve süsledim.
  15. Sade bir hamur daha aldım un ile açıp çiçek prosedürleri çıkardım. Tepsiye alıp fırına verdim.
  16. Soğuduktan daha sonra ortasına kayısı marmelatı sürüp yarısını kuvertür batırdım.
  17. Sade hamurun birini alıp yıldız ve kalp teknikleri verdim ve şeker hamuru ile süsledim.
  18. Badem ile olan hamurumu ay ( kipferl) biçimi verip fırında pişirdim daha sonra birinci sıcaklığı çıktığında pudra şekeri ve 1 paket vanilya karışımına buladım.
  19. Sade bir hamur daha alıp ayıcık formu ile çıkardım onlarında bir kolunu kesip badem ile yapıştırdım ve o denli pişirdim. Son olarak besin boyası ile göz çizdim.
  20. Son kalan hamurları bisküvi formunda çıkarıp fırınladım ve küvertür ile süsledim.
  21. Dilediğiniz üzere süsleyebilir farklı olarak elmalı falanda yapabilirsiniz.Evde olan gereçlerle mükemmel kurabiyeler çıkaracağınıza eminim.Anlatımı sıkıntı üzere gelsede epey sıradan ve eğlenceli bir tanım çocuklarınızla da yapabilirsiniz eminim????.Kolay gelsin….
1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı