canvade
Yeni Üye
Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 tane yumurta
- Yaklaşık 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ/margarin( yaklaşık 10 tatlı kaşığı)
- 1 tam çay bardağı + iki parmak şeker
- 4 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin/vanilya
- 1,5 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe göre pekmez (Ben 2 tatlı kaşığı ekledim)
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yumurtalarımızı ve şekerimizi karıştırma kabımızda şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- daha sonrasında terayağ/margarinimizi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. daha sonra içerisine isteğe göre pekmezinizi koyabilirsiniz.
- Kuru gereçlerinizi farklı bir kabın içerisine koyup karıştırdıktan daha sonra karışıma ekleyin.
- Elinize yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
- Hamuru unladığınız tezgahınıza alıp epey az yoğurduktan daha sonra üstünü unlayıp oklava yahut merdane sayesinde açın.
- en çok yarım cm kalınlığında olacak biçimde açmaya ihtimam gösterin.
- Hamuru istenilen incelikte açtıktan daha sonra ister kurabiye kalıbıyla isterseniz de bardak ağzıyla biçimler elde edin ve yağlı kağıt serili tepsinize aralıklı olarak dizmeye başlayın. Ben bu tarifle iki reaksiyon kurabiye elde ettim ve farklı başka fırınladım.
- Tepsi hazır olduktan daha sonra 170-175 derecede alt-üst pişirme ayarında 10-12 dakika içinde denetimli bir biçimde pişirin.
- Pişen kurabiyeleri üzerine yağlı kağıt serili fırın teline koyun ve soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan daha sonra üzerlerini glazür sayesinde süsleyebilir yahut yalnızca pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz
Afiyetler olsun.