Ukrayna dronları Moskova üzerinden hava trafiğini bozuyor

BOTR

Yeni Üye
Ukrayna Savaşı için Haber Batı

6 Temmuz 2025 – 19:07Okuma Süresi: 35 dk.

Ukraynalı askerler bir drone (arşiv görüntüsü) kontrol ediyor: Rus askeri blogcuları başarılarını eleştiriyorlar.

Resmi büyütmek

Ukraynalı askerler bir drone (arşiv resmi) kontrol etti: St. Petersburg ve Moskova üzerindeki hava trafiği büyük ölçüde rahatsız oldu. (Kaynak: imago/dmytro smolienko)

Ukrayna dronları St. Petersburg ve Moskova üzerinden hava trafiğini bozuyor. Bir Rus limanında bir tankerde bir patlama oldu. Haber blogundaki tüm gelişmeler.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın bazı bölgelerindeki hava trafiğini birkaç dron ile rahatsız etti. St.Petersburg yakınlarındaki Pulkowo Havaalanı'ndan sonra, devlet haber ajansı TASS'ın bildirdiği gibi, en büyük Moskova havaalanı Scheremetjewo'da hava trafiği geçici olarak durduruldu. Moskova'nın yaklaşık 800 kilometre kuzeydoğusunda Kirow'da hava trafiği geçici olarak durdu.

Moskova Belediye Başkanı Sergej Sobjanin'e göre, altı Ukraynalı dron Rus başkentine yaklaşım üzerine vuruldu. Resmi sunuma göre, yedi dronun yok edildiği Kaluga'dan da benzer bir şey bildirildi. Petersburg'da hava savunması tarafından iki dron vuruldu. Rusya, Ukrayna dronları aracılığıyla olası isabetler gibi başka bir etki sağlamadı.

Ukrayna yetkililerine göre, Donetsk bölgesindeki Rus kayar bombalar ve drone saldırılarında en az dört kişi öldürüldü. Kostjantyniwka şehrinde, bir bomba düştüğünde iki sivil öldü, on dakika sonra bir drone bir çiftin oturduğu bir arabaya çarptı. Telegram'da otorite ayrıca 39 yaşındaki ölü kadın ve 40 yaşındaki kocasının fotoğraflarını da yayınladı. 15 konut binası ve elektrik hattı hasar gördü.

UST-Luga'nın Rus Baltık Denizi limanında “Eko Sihirbazı” tankeri üzerinde bir patlama vardı ve amonyak da ayrıldı. Bu, Rus soruşturma haber sayfası “Insider” tarafından bildirilmiştir. Patlamanın nedenleri hala belirsiz. Rus Ulaştırma Bakanlığı, amonyak sekmesinin “olay sırasında sıvı amonyakın düşük istifası” hakkında bilgi verdi. Daha fazla yük “hemen durduruldu”.

Rus telgraf kanallarına göre, gemideki bir patlamanın, gövdeye zarar veren ve geminin şimdi suyu emen amonyak yüklenmesi sırasında meydana geldiği söyleniyor, “İçeriden”.

23 üyeli ekip tahliye edildi, dalgıçlar gemiyi incelemeli. Rapora göre yaralanma yok. Ukrayna Ulaştırma Bakanı Roman Wladimirowitsch Starowoit tarafından yönetilen duruma uyum zaten gerçekleşti, “İçeriden” devam ediyor. Tanker, Marshall Adaları bayrağının altında sürüyor ve Belçika'dan gelmişti.

Kendi ifadelerine göre, Rus ordusu Ukrayna'nın doğusunda iki kasaba kontrolü altında getirdi. Savunma Bakanlığı Moskova'da açıkladı, Donetsk bölgesindeki Charkiw ve Piddubne bölgesinde Soboliwka idi. Buna ek olarak, Interfax haber ajansı, Rus birimlerinin drone bileşenleri ve mühimmat mağazaları için bir fabrika olan Ukrayna Hava Kuvvetleri Üssü'ne saldırdığını bildirdi. Başlangıçta Ukrayna ifadesi yoktu.

Sarp

Yeni Üye

6 Temmuz 2025 - 19:07Okuma Süresi: 35 dk

Ukraynalı
Selam üretken insanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Umut

Yeni Üye

Ukraynalı
Merhaba değerli dostlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sarp' Alıntı:
Selam üretken insanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü
Aslında seni anlıyorum @Sarp ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Marangoz

Global Mod
Global Mod

Ukraynalı
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @BOTR

Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Umut' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Aslında seni anlıyorum @Sarp ama bunu
Bu konuda daha açık konuşacağım @Umut, ben tamamen farklı düşünüyorum

Uyanis

Yeni Üye

Ukraynalı
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Marangoz' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @BOTR Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala Bu konuda
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Marangoz, bazı yerler eksik

Cansu

Yeni Üye

Ukraynalı
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @BOTR

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Uyanis' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bu yorum biraz acele
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Uyanis, kaynağı merak ettim

Sude

Yeni Üye

Ukraynalı
Merhaba bilge insanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @BOTR

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Umut' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Aslında seni anlıyorum @Sarp ama bunu
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Umut, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koray

Yeni Üye

Ukraynalı
Selam yazılım camiası

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Uyanis' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bu yorum biraz acele
Bu bakış açını anlıyorum @Uyanis, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Manuş

Global Mod
Global Mod

Ukraynalı
Merhaba tartışmaya katılanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @BOTR

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Koray' Alıntı:
Selam yazılım camiası Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bu bakış açını anlıyorum @Uyanis, fakat
Evet kısmen haklısın @Koray, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor